ua en ru

Україна зупиняє транзит російських фур

Україна зупиняє транзит російських фур Фото: Арсеній Яценюк

РФ зупинила рух українських вантажних автотранспортних засобів

Україна призупиняє транзитні переміщення вантажних автомобілів Російської Федерації територією України. Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 15 лютого 2016 року, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Російська Федерація в порушення правил і процедур Світової організації торгівлі та двосторонньої міжурядової угоди щодо автомобільних перевезень в односторонньому порядку зупинила рух українських вантажних автотранспортних засобів територією Росії. До моменту отримання пояснень від російської сторони та вирішення даного питання Україна тимчасово припиняє транзитні перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими в Росії, територією України", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що Міністерство закордонних справ України невідкладно направило ноту Російській Федерації з вимогою пояснення таких незаконних дій.

"До моменту отримання пояснень та вирішення даного спору Україна тимчасово призупиняє дію транзитних дозволів, виданих для вантажних автомобілів з реєстрацією в Російській Федерації, що тягне за собою тимчасове припинення транзитних перевезень вантажними автомобілями РФ територією України", - заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, наголосивши ,що України вимагає від РФ відновити транзитний рух українських автотранспортних засобів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в РФ затримали 152 вантажівки з України.