ua en ru

Україна на даному етапі не буде просити про перспективу членства в ЄС, - Грищенко

Україна в поточній ситуації не буде просити про перспективу членства в Європейському союзі (ЄС). Про це в ході міжнародних дебатів високого рівня "Україна-ЄС на рубіконі" заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам часто дорікають, що Україна повинна визначитися, з ким вона - з ЄС чи з Росією. Однак іноді складається враження, що і ЄС не завадило б визначитися, де б він хотів бачити Україну", - сказав Грищенко.

У теж час, він зазначив: "Завчасно заспокою представників ЄС - сьогодні ми не будемо просити про перспективу членства. Очевидно, що зараз європейський порядок денний диктує внутрішні виклики. Однак деякі зовнішньополітичні аспекти дуже принципові, щоб залишати їх висіти в повітрі".

За його словами, до цього відноситься і українське питання. "Але євроінтеграція залишається пріоритетом для України", - підкреслив Грищенко.

Нагадаємо, на початку травня Євросоюз призупинив ратифікацію угоди про асоціацію ЄС з Україною. Ініціаторами цього кроку виступили Німеччина, Великобританія і Чехія. Ці країни вимагають звільнення лідерів опозиції.