ua en ru

Україна може підписати угоду про відновлення виробництва Ан-124 з РФ до кінця 2012 р

Угода щодо державної підтримки відновлення серійного виробництва літаків Ан-124 між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації може бути підписана до кінця 2012 р. Про це заявив голова Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном Дмитро Колєсніков, повідомляє прес-служба агентства.

За його словами, відповідний намір української та російської сторін зафіксований у протоколі, підписаному за результатами десятого засідання підкомісії з питань співпраці у галузі авіаційної промисловості Комітету з питань економічної співпраці російсько-української міждержавної комісії, що відбулося 14 червня.

"Ми та наші російські партнери зацікавлені у тому, щоб завершити підготовку та підписання програми у максимально стислі терміни", - підкреслив Колєсніков.

За його словами, випуск більше 30 літаків окупить витрати на відновлення серійного виробництва Ан-124. "Світовий ринок перевезень великогабаритних вантажів зростає щорічно приблизно на 10-15%, тому український транспортний літак Ан-124, який є найбільш вантажопідйомним і конкурентоспроможним рамповим літаком у світі, має на цьому ринку великі перспективи", - вважає голова агентства.

Раніше повідомлялося, що Україна і Росія працюють над здешевленням виробництва літака Ан-148.