ua en ru

Україна в Мінську наполягає на поверненні Дебальцевого під контроль ЗСУ

Україна в Мінську наполягає на поверненні Дебальцевого під контроль ЗСУ Фото: Дебальцеве (wikimedia.org)

Повноцінний режим тиші є умовою повернення до лінії розмежування на осінь 2014 року

Українська сторона наполягає на поверненні Дебальцевого Донецької області під контроль Збройних сил України згідно з меморандумом від 19 вересня 2014 року. Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України на переговорах Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Зокрема, Олефір за підсумками переговорів контактної групи зазначила, що повноцінний режим тиші є принциповою умовою для роботи з інших питань.

"У цьому контексті одна з важливих складових - повернення до лінії розмежування, зафіксованої меморандумом від 19 вересня 2014 року, за яким Дебальцеве повинно бути під контролем України; район Кальміуського, Кумачово, Новоазовська та Саханки має бути вільний від важкого озброєння; вздовж непідконтрольної Україні ділянки українсько-російського кордону необхідно забезпечити зони безпеки", - зазначила вона

По итогам сегодняшней работы в Минске. С большим сожалением украинская сторона отметила: РФ и ОРДЛО не выполняют взяты...

Опубліковано Darka Olifer 4 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що контактна група підтримала ініціативу голову місії ОБСЄ в Україні Ертугрула Апакана про відкриття КПВВ "Золоте" 20 жовтня.