ua en ru

Україна на міжнародній виставці представила модернізований танк Т-72

Україна на міжнародній виставці представила модернізований танк Т-72 Фото: Україна president.gov.ua)

Танк є результатом глибокої модернізації танка Т-72 силами українських і польських фахівців

Україна на міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO-2017 представила новітній танк ПТ-17. Про це повідомляє "Укроборонпром".

Повідомляється, що танк є результатом глибокої модернізації танка Т-72 силами українських і польських фахівців. На виставці продемонстрували можливості перед потенційним замовником - Міністерством оборони Польщі.

Так, у квітні 2017 року, в рамках укладених договорів підприємства "Укроборонпрому" і польська компанія Zaklady Mechaniczne Bumar - Labedy S. A. почали спільну роботу з модернізації танка Т-72.

Зазначено, що пропозиція про партнерство надійшло з польської сторони.

"Цей проект є чітким сигналом і демонстрацією здатності України брати участь у таких масштабних і технологічно складних проектах. Важливим елементом цієї кооперації є те, що майбутній танк буде створений у відповідності зі стандартами НАТО, а українці розробили і готові виготовляти ключові компоненти у відповідності з цими стандартами. Це свідчить не тільки про наявність науково-технологічного і виробничого потенціалу, а про те, що подібні системи і стандарти в майбутньому можуть бути легко інтегровані і впроваджені на іншій українській техніці", - відзначив Генеральний директор ДК "Укроборонпром" Роман Романів.

У свою чергу, польська сторона зазначила, що вражена оперативністю українських фахівців, які менш ніж за 5 місяців розробили, виготовили та надали всі комплектуючі, агрегати і компоненти, щоб на MSPO-2017 відбулася повноцінна презентація нового танка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що маркетинговий план Державного підприємства "Антонов" передбачає випуск не менше 70 літаків протягом найближчих 5 років.