ua en ru

Україна та Литва продовжать консультації щодо реформування ЗСУ за стандартами НАТО, - Порошенко

Україна та Литва продовжать консультації щодо реформування ЗСУ за стандартами НАТО, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

У ході засідання Ради президентів України та Литви обговорювалося питання реформування оборонного сектору України

Україна та Литва продовжать консультації щодо реформування Збройних сил України за стандартами НАТО. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході спільної прес-конференції з главою Литви Далею Грібаускайте у Вільнюсі, повідомляє прес-служба глави держави.

Так, за словами Порошенка, у ході засідання Ради президентів України та Литви обговорювалося питання реформування оборонного сектору України у відповідності до стандартів НАТО, зокрема, щодо участі литовських інструкторів у підготовці українських військових. Також обговорювалася координація в рамках литовсько-польсько-української бригади.

"Представники трьох країн проходять відповідний вишкіл. Ми вважаємо цю діяльність надзвичайно ефективною", - сказав президент.

Крім того, Порошенко відзначив важливість спільного з Литвою розуміння, що гібридна війна РФ є загрозою не лише для України.

"Дуже важливо, що ми маємо спільне розуміння, що дії Росії на Донбасі та в Криму, російська гібридна війна є загрозою не лише для України, і не лише для Литви. Це є загроза для європейського регіону. Це загроза для всього світу, для глобальної безпеки. Тому і наші дії мають бути чітко скоординовані і ефективні. І я хочу подякувати Литві за те, що під час дуже ефективної координації у міжнародних організаціях, зокрема у Генеральній асамблеї ООН ми виступаємо співавторами більшості резолюцій, які посилюють кроки із деокупації Сходу нашої країни - Донбасу, і деокупації Криму", - повідомив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна та Литва домовилися про співпрацю у галузях енергетики та міграції.