ua en ru

Україна і Латвія проведуть міжурядову торгово-економічну комісію у 2016

Україна і Латвія проведуть міжурядову торгово-економічну комісію у 2016 Фото (прес-служба Кабміну): Лаймдота Страуюма і Арсеній Яценюк

На порядку денному комісії - підвищення здатності транспортного проекту "Зубр"

Україна і Латвія в першій половині 2016 року проведуть міжурядову торгово-економічну комісію. Про це сьогодні, 6 листопада, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк за підсумками зустрічі із главою уряду Латвії Лаймдотою Страуюмою в рамках робочого візиту до Риги, повідомили у прес-службі Кабміну.

Як зазначив Яценюк, на порядку денному комісії - підвищення здатності транспортного проекту "Зубр".

"Для цього розпочалися технічні консультації, результатом яких має стати підписання угоди між Україною та Латвією про збільшення обсягів поставок товарів за проектом "Зубр", - додав український прем'єр.

За словами Яценюка, ще один аспект співпраці двох країн - це сфера авіаперевезення. "У зв'язку з тим, що Україна ввела санкції проти російських авіакомпаній, зараз ми розвиваємо авіаперевезення як з боку українських, так і з боку латвійських компаній", - сказав він.

Як наголошується, Латвія надасть Україні допомогу у створенні ефективної системи управління лісовим господарством та подоланні корупції в цій сфері. Зі слів Яценюка, Державна лісова компанія Латвії є однією з найефективніших у Європейському союзі.

Україна і Латвія проведуть міжурядову торгово-економічну комісію у 2016

Фото (прес-служба Кабміну): Арсеній Яценюк у Ризі

"Ми домовилися, що міністри аграрної політики двох країн разом з керівником відповідної держкомпанії Латвії та Держагентства України не просто проведуть консультації - фактично латиші нам дадуть можливість провести реформи в цьому секторі. З одного боку, зробити ефективну систему державного управління лісовим господарством, з іншого - побороти корупцію в цьому", - додав Яценюк.

Крім цього, як зазначив український прем'єр, розпочинається розширений проект навчання українських державних службовців у Латвії. У першу чергу це стосуватиметься держслужбовців, що займаються торговельною сферою і імплементацією угоди про зону вільної торгівлі з ЄС. "Десять заступників міністрів з євроінтеграції приїжджають до Латвії для обміну досвідом", - уточнив він.

Також Яценюк анонсував проведення зустрічі прем'єр-міністрів України і країн Балтії в Києві.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Україна і Латвія підписали меморандум про співпрацю в аграрній сфері. Перед цим Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Латвії Раймондом Вейонісом, який відвідав Україну з першим офіційним візитом