ua en ru

Україна та Латвія підписали меморандум про співробітництво в аграрній сфері

Україна та Латвія підписали меморандум про співробітництво в аграрній сфері Фото: підписання меморандуму

Меморандумом визначаються напрями співробітництва між двома державами в аграрній сфері

Україна та Латвія підписали меморандум про взаєморозуміння та співробітництво в аграрній сфері. Про це повідомляє прес-служба президента України.

"За результатами зустрічі президентів України та Латвії, українсько-латвійських переговорів у розширеному складі у присутності Петра Порошенка та Раймондса Вейоніса підписано Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що документ підписали міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко та міністр землеробства Латвійської Республіки Яніс Дуклавс. Зокрема меморандумом визначаються напрями співробітництва між двома державами в аграрній сфері, зокрема щодо торгівлі сільськогосподарськими та продовольчими товарами, а також сприяння взаємному залученню інвестицій в аграрній сфері.

"Згідно з Меморандумом, передбачається обмін досвідом діяльності на етапі асоційованого членства України в Європейському Союзі, зокрема у сферах харчової промисловості, рослинництва, племінної справи у тваринництві, охорони прав на сорти рослин, рибного господарства, ветеринарного та фітосанітарного контролю, а також адміністрування коштів ЄС", - підкреслює прес-служба.

До того ж визначені перспективні сфери співробітництва, зокрема, обмін досвідом з питань організації тренінгів у сільськогосподарській галузі та надання консультаційних послуг, сприяння встановленню прямих зв'язків між науковими установами аграрного профілю, сільськогосподарськими та харчовими підприємствами, проведення спільних дослідження в галузі сільського господарства, організація форумів, виставок, конференцій, семінарів, навчальних візитів тощо.

Нагадаємо, Президент Латвії Раймондс Вейоніс проти скасування санкцій проти Росії у разі неповного виконання мінських домовленостей.