ua en ru

Україна консультується з іноземними партнерами по "списку Савченко"

Україна консультується з іноземними партнерами по "списку Савченко" Фото: Беца повідомила, що Україна консультується з іноземними партнерами за "списком Савченко"

Україна планує скласти такі списки щодо інших громадян України, незаконно ув'язнених в РФ

Україна консультується з іноземними партнерами щодо списку осіб, причетних до фальсифікації справи української льотчиці Надії Савченко щодо введення санкцій проти них. Про це сьогодні, 17 березня, в ході брифінгу повідомила речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, передає кореспондент РБК-Україна.

"В даний час проводяться консультації з Європейським союзом, США та іншими іноземними партнерами. Я зараз не можу оголошувати прізвища, які там будуть, але туди увійдуть, і входять уже всі ті особи, у відношенні яких була проведена дуже кропітка робота і які причетні до викрадення, незаконного перевезення, незаконного утримання та фальсифікації суду щодо Надії Савченко", - сказала Беца.

Крім цього, за її словами, планується складання таких списків щодо інших громадян України, незаконно ув'язнених в РФ.

"В майбутньому ми плануємо аналогічні списки по кожному з наших політв'язнів в Росії, робота вже ведеться, але це дуже складний процес", - сказала Беца.

Нагадаємо, в санкционном "списку Савченко" знаходяться 44 росіян і 2 українців.