ua en ru

Україна і Катар співпрацюватимуть у сфері громадської безпеки

Україна і Катар співпрацюватимуть у сфері громадської безпеки Фото: Арсен Аваков та Гаді Аль-Гаджрі (mvs.gov.ua)

Аваков провів зустріч з послом Катару в Україні

Україна і Катар співпрацюватимуть у сфері громадської безпеки. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначається, Аваков сьогодні, 24 вересня 2018 року, провів зустріч з надзвичайним та повноважним послом Катару в Україні Гаді Аль-Гаджрі. У ході зустрічі обговорювалися перспективні шляхи українсько-катарського співробітництва у сфері цивільної безпеки.

"Україна і Катар зацікавлені співпрацювати у галузях кібербезпеки, а також обмінюватися досвідом у методиці і практиці підготовки спеціальних підрозділів поліції", - йдеться у повідомленні.

Крім того, обговорювалося питання ратифікації Катаром угоди про взаємне скасування візових вимог, що була підписана урядами обох країн 20 березня 2018 року.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Катар готовий надати Україні скраплений газ.

Додамо, у березні поточного року Україна та Катар домовилися про військово-технічне, економічне та торговельне співробітництво та сприяння інвестицій. Крім того, у рамках візиту президента України Петра Порошенка до Катару 20 березня поточного року було підписано угоду про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи.