ua en ru

Україна і Канада запускають спільний п'ятирічний проект з підтримки торгівлі та інвестицій

Україна і Канада запускають спільний п'ятирічний проект з підтримки торгівлі та інвестицій Фото: заступник міністра МЕРТ - торговий представник України Наталія Микольська

Бюджет проекту становить 13,6 млн канадських доларів

П'ятирічний канадсько-український проект з підтримки торгівлі та інвестицій (CUTIS) буде націлений на розширення експорту з України і заохочення канадських інвестицій в Україну. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України - торговий представник України Наталія Микольська, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами торгового представника, проект буде спрямований на посилення та розширення співпраці між українським і канадським бізнесом, розрахований на п'ять років - до 2021, а бюджет становить 13,6 млн канадських доларів.

При цьому, як наголошується, Канадсько-український бізнес-форум, який відбудеться 20-21 червня 2016 року в м. Торонто буде здійснено в рамках такого проекту і стане своєрідним майданчиком для взаємодії представників канадського та вітчизняного бізнесу, а також для привернення уваги інвесторів до українського ринку.


Разом з тим, за словами надзвичайного і повноважного посла Канади в Україні Романа Ващука, канадські партнери зокрема мають намір зосереджуватися на підтримці малого і середнього бізнесу в Україні, надання йому консультативних послуг.

При цьому, як повідомила Микольська, в поточний час вже налічується близько 50 українських компаній, які зацікавлені у співпраці з канадською стороною.

Торговий представник також додала, що проект CUTIS стане своєрідним интенсификатором Зони вільної торгівлі між Україною та Канадою.

Нагадаємо, раніше Міністерство економічного розвитку і торгівлі України проанонсировало створення в 2017 році агентства, яке буде займатися страхуванням українського експорту.