ua en ru

Україна та Ізраїль заявили про важливості якнайскорішого підписання угоди про ЗВТ

Україна та Ізраїль заявили про важливості якнайскорішого підписання угоди про ЗВТ Фото: Петро Порошенко зустрівся з Зєевом Елькіним (president.gov.ua)

Порошенко також висловив занепокоєння через недопуск громадян України до Ізраїлю

Україна та Ізраїль заявили про важливості якнайскорішого підписання угоди про вільну торгівлю між країнами. Про це йшлося у ході зустрічі президента України Петра Порошенка з міністром з питань охорони навколишнього середовища, міністром у справах Єрусалима та спадщини Держави Ізраїль Зєевом Елькіним, повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, Порошенко акцентував на активізації політичного діалогу з Ізраїлем, а також зазначив, що сподівається на його продовження. У ході зустрічі, як повідомляється, обговорювалася інтенсивна торговельно-економічну співпраця між Україною та Ізраїлем. Крім того, співрозмовники відзначили значні перспективи для її подальшого розвитку.

"У зв’язку з цим домовились про необхідність якнайскорішого підписання угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Порошенко висловив занепокоєння через недопуск громадян України до Ізраїлю, незважаючи на існування безвізового режиму. Зокрема, Порошенко закликав ізраїльську сторону вжити всіх можливих заходів для поліпшення ситуації у цій сфері.

Нагадаємо, 1 серпня поточного року Україна та Ізраїль завершили юридичну перевірку тексту угоди про запуск зони вільної торгівлі (ЗВТ). Зокрема, сторони узгодили текст 12-ти розділів і додатків проекту угоди, а також погодили застосування термінів, як це передбачає міжнародна практика укладення відповідних міжурядових договорів.