ua en ru

Україна , інтегруючись у Європу, не протиставляє це співпраці з Росією, - Мірошниченко

Україна є незалежною державою у своїх внутрішньо- і зовнішньополітичних рішеннях. Про це заявив постпред Президента у Верховній Раді , народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко, коментуючи заяву Держдуми РФ, що Європа, нібито, змушує Україну відмовитися від частини суверенітету заради підписання Угоди про Асоціацію, передає «5 канал».

«Ми поважаємо право наших колег, принаймні, вносити і розглядати такі проекти. І таким чином усвідомлювати, що Україна є незалежною і у своїх рішеннях, і в своєму геополітичному виборі. І я підкреслюю, що, інтегруючись до Європи, наша держава не протиставляє цей напрямок співпраці з нашим стратегічним партнером, яким є Росія, так само, як і країни Митного союзу», - сказав Мірошниченко.

Він підкреслив, що ВР діє, виходячи з державних інтересів. «А вони ( державні інтереси ) полягають в тому, щоб посилити конкурентоспроможність української економіки і українського суспільства. Цьому сприятиме наша інтеграція не тільки на пострадянському просторі, де у нас вже є Зона вільної торгівлі, але і в західному напрямку, де є великі ринки, і де наші виробники зможуть додатково збувати свою продукцію. Але це не означає, що ми повинні сваритися з нашими колегами. Вони мають свою точку зору, ми її поважаємо, але робимо те, що вигідно українцям» , - підкреслив постпред Президента у ВР.