ua en ru

Україна ініціює проведення конференції з ЄК щодо майбутнього ГТС країни

Україна ініціює проведення конференції з ЄК щодо майбутнього ГТС країни Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко проводить прес-конференцію з Туском та Юнкером

Україна ініціює проведення конференції з Єврокомісією щодо майбутнього газо-транспортної систему України у 2018 році. Про це заявив президент України Петро Порошенко в ході прес-конференції з главою Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером і президентом Євроради Дональдом Туском за підсумками саміту Україна-ЄС, повідомляє прес-секретар глави держави Святослав Цеголко у Тwitter.

"Ми запропонували ЄК провести у 2018 році спільну конференцію щодо майбутнього ГТС України", - сказав Порошенко.

Як заявив Порошенко, європейські газотранспортні оператори мають намір спільно модернізувати ГТС України.

"Ми доручили опрацювати можливість організації в Брюсселі потужної інвестиційної конференції щодо України на початку 18 року ... Є також намір європейських газотранспортних операторів до спільної модернізації і експлуатації української газотранспортної системи і сховищ", - сказав Порошенко.

Він також повідомив, що Київ пропонує Єврокомісії використовувати ГТС України в європейській енергетичній системі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко назвав утвердження України як успішної європейської держави стратегічним завданням країни.

"Формула "Імплементація Угоди про асоціацію - наш шлях в Євросоюз" стане директивою для української влади та суспільства. Наше стратегічне завдання - утвердження України як успішної європейської демократії з міцними державними інститутами, конкурентною економікою, інтегрованою в економічний простір Європейського Союзу", - сказав він.