ua en ru

Лише Україна має право обслуговувати повітряний рух над Кримом, - МІУ

Лише Україна має право обслуговувати повітряний рух над Кримом, - МІУ Фото: Євген Кравцов

РФ після окупації Криму намагається в односторонньому порядку задекларувати за собою це право

Україна є єдиною міжнародно визнаною державою, що забезпечує обслуговування повітряного руху над відкритим морем в межах району польотної інформації (РПІ) Сімферополь. Про це заявив перший заступник міністра інфраструктури України Євген Кравцов у офіційній заяві під час пленарного засідання 39-ї Асамблеї Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) 28 вересня, повідомляє прес-служба Державної авіаційної служби.

"Відповідальність за обслуговування повітряного руху у повітряному просторі над відкритим морем у межах Сімферопольського району польотної інформації делеговано Україні рішенням Ради ICAO від 17 лютого 1997 року. З огляду на це, Україна є єдиною міжнародно визнаною державою, що забезпечує обслуговування повітряного руху та публікацію аеронавігаційної інформації стосовно району польотної інформації РПІ Сімферополь", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Російська Федерація після окупації Криму намагається в односторонньому порядку задекларувати право на забезпечення аеронавігаційного обслуговування у межах РПІ Сімферополь.

"Такі дії є прямим порушенням з боку РФ положень пункту 2.1.2 Додатку 15 та пунктів 2.1.2, 2.1.3 Додатку 11 до Чиказької конвенції, ICAO Doc 7754, Doc 7910. В той же час Україна сумлінно виконує свої обов'язки і забезпечує аеронавігаційне обслуговування відповідно до стандартів ICАО", - йдеться у заяві.

Крім того, Кравцов зазначив, що Україна пропонує Асамблеї наголосити на важливості чіткого і суворого дотримання стандартів і рекомендованої практики ІCАО усіма його державами-членами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна авіаслужба України прийняла рішення видати ліцензію на право провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів повітряним транспортом ТОВ "Анда Ейр".