ua en ru

Україна і Японія у вересні почнуть переговори про інвестиційну співпрацю

Україна і Японія у вересні почнуть переговори про подальшу інвестиційну співпрацю. Про це після зустрічі зі спікером Верховної Ради України Володимиром Литвином заявив спікер палати представників японського парламенту Такатіро Йокоміті, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, після візиту до Японії Президента України Віктора Януковича і підписання спільної заяви з прем'єр-міністром Японії Наото Каном наголошувалося на необхідності почати двосторонні переговори щодо укладення договору про захист інвестицій. "На вересень поточного року вже запланований початок таких переговорів. Зокрема, Україну планує відвідати Асоціація японських бізнес-організацій для того, щоб конкретно висловити свої побажання до подібної угоди", - сказав Йокоміті.

У свою чергу, Литвин підкреслив, що українська сторона бачить такі сектори для спільних зусиль: промисловість, фінанси, агропромисловий комплекс і енергозбережний сектор. "Ми сподіваємося, що ухвалення договору про взаємний захист і підтримку інвестицій дозволить нам активізувати ці роботи", - сказав сказав спікер українського парламенту.