ua en ru

Україна та Угорщина увійшли до рейтингу абонентів галузевої організації FTTH Council

Україна та Угорщина увійшли до рейтингу абонентів галузевої організації FTTH Council, повідомляє прес-служба FTTH Council Europe.

Згідно з останніми показниками галузевої організації FTTH Council Europe, оголошеними сьогодні на Світовому форумі з широкосмугових технологій (Broadband World Forum) у Парижі, у першому півріччі 2011 року Європа досягла 24%-го зростання кількості абонентів мережі Fibre-to-the-Home.

На кінець червня 2011 року у регіоні, за виключенням Росії, налічувалося 5 мільйона абонентів мережі FTTH/B, а загальна кількість охоплених помешкань склала 28 мільйона. Впродовж першого півріччя 2011 року сама Росія додала 964 тис. нових абонентів FTTH/B, загалом налічуючи 5,15 мільйона абонентів. У Європі включно з Росією кількість абонентів FTTH/ B складає 10,2 мільйона осіб на 39,8 мільйона охоплених помешкань, що на 22% більше порівняно з кінцем 2010 року.

Країни Балтики та нові європейські держави-члени відіграли важливу роль у сприянні зростанню технології FTTH/B: Угорщина та Україна - останні країни, які увійшли у рейтинг абонентів галузевої організації FTTH Council, займаючи відповідно 11-е та 16-е місця.

Угорський ринок, який налічує 235 055 абонентів мереж FTTH/B з рівнем проникнення широкосмугового доступу 6%, є дуже розрізненим: багато гравців на ринку технології FTTH/B активні тільки у обмежених районах. Найбільшим гравцем на ринку є компанія Magyar Telekom, яка до середини 2011 року охопила мережею FTTH 290 тис. помешкань та має план до 2013 року надати 30% домогосподарств країни доступ швидкістю до 100 Мбіт/с.

Україна має 450 тис. абонентів мереж на базі FTTH/B, а рівень проникнення широкосмугового доступу складає 2,2%. Головним приватним гравцем на ринку технології FTTB у країні є компанія Vimpelcom.

Литва і надалі лідирує, налічуючи 26,6% домогосподарств, підключених до мереж FTTH/B, за нею слідують Норвегія, Швеція, Словенія, Росія, Словаччина, Латвія, Болгарія, Естонія та Данія, рівень проникнення для кожної з яких складає 6%.

На відміну від них найбільші економіки Західної Європи: ані Великобританія, ані Німеччина чи Іспанія не значаться у рейтингу.