ua en ru

Україна та США домовилися пришвидшити процедури сертифікації українських зернових

Україна та США поглиблять співпрацю в аграрному секторі. Про це домовилися міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк та надзвичайний і повноважний посол США в Україні Джеффрі Р. Паятт, повідомляє прес-служба міністерства.

"США залишається для України однією з найважливіших стратегічних країн-партнерів, в тому числі й в аграрній сфері. Наша співпраця розвивається динамічно. Я вдячний американській стороні за сприяння розвитку українського аграрного сектору. І ми прагнемо ще більше об'єднати наші зусилля для отримання вищої ефективності від співробітництва",- наголосив Присяжнюк.

Паятт, зі свого боку, підтвердив зацікавленість США в розширенні співпраці з Україною в аграрному секторі.

"Ми зацікавлені в розвитку співробітництва між нашими країнами, особливо у сфері сільського господарства. Адже Україна має дуже великий потенціал у цій галузі. Ми знаємо, що в України є багато країн-партнерів. Проте ми маємо стратегічний інтерес та працюватимемо над тим, аби найефективнішими у співпраці з Україною у сфері АПК залишалися саме США", - наголосив посол.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання активізації спільних інвестиційних проектів у сільському господарстві. Американська сторона висловила готовність посилити підтримку України у підготовці до виконання угоди про асоціацію з ЄС, передусім, у частині, що стосується аграрного сектору.

Окрім того, сторони домовилися поглибити співпрацю у ветеринарній та фітосанітарній сферах. Зокрема, йшлося про пришвидшення процедури сертифікації українських зернових в США.