ua en ru

Україна та Словенія підписали низку договорів

У ході візиту в Україну офіційної словенської делегації під керівництвом Президента Республіки Словенія Даніла Тюрка відбулося підписання низки словенсько-українських договорів, передає кореспондент РБК-Україна.
Зокрема, був підписаний договір між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Словенія про співробітництво в боротьбі зі злочинністю, який спрямований на зміцнення двостороннього співробітництва у попередженні, виявленні та розслідуванні злочинів за допомогою обміну інформації щодо боротьби зі злочинністю. Даний договір повинен простимулювати підтримання постійних контактів між компетентними органами на всіх відповідних рівнях, а також привести до координації дій між співробітниками компетентних органів сторін.
Також був підписаний меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва в сфері туризму між Міністерством інфраструктури Україні та Міністерством економіки Республіки Словенія. Даний документ має зміцнити і заохотити співробітництво в сфері туризму, а також посприяти розвитку туристичної інфраструктури та матеріальної бази і надати черговий стимул до залучення інвестицій в туристичну галузь.
Сторони також підписали протокол між МЗС України і Словенії про зміцнення співпраці в питаннях Європейського Союзу, який спрямований на посилення координації між українською та словенською сторонами в питанні приєднання України до заяв і декларацій ЄС щодо зовнішньої політики і політики безпеки. Цей документ передбачає надання експертної допомоги Україні з метою розширення договірно-правової бази між Україною та ЄС, у тому числі договір про асоціацію, а також виконання його положень, активізацію взаємодій в питанні введення ЄС безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до країн-членів ЄС . Серед іншого протокол регулюватиме проведення відповідних консультацій, круглих столів, стажування українських дипломатів та держслужбовців, які займаються питаннями євроінтеграції в органах держвлади в Словенії.
Також був підписаний протокол про наміри між Державною митною службою України та Митною адміністрацією Республіки Словенія про співробітництво. Даний документ покликаний розширити співпрацю між митними адміністраціями України та Словенії та посприяти створенню в Україні сучасної митниці, що відповідає міжнародним стандартам.