ua en ru

Україна та Швейцарія домовилися про визнання дипломів і сертифікатів українських моряків

Міністерство інфраструктури України та швейцарський Морський Навігаційний офіс домовились про визнання дипломів і сертифікатів українських моряків для можливості працювати на суднах під швейцарським прапором. У відповідному меморандумі зазначено, що освіта, тренажерна підготовка українських моряків та дипломи, які видаються, відповідають усім вимогам Міжнародної конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти 1978 р. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.
Швейцарія стала 53-ю країною світу - членом Міжнародної морської організації (IMO), які на цей час визнають документи наших моряків. Спеціалісти, які отримали українські морські документи, можуть вільно працювати на суднах, що ходять під прапорами цих країн
У свою чергу українська сторона бере на себе відповідальність у забезпечені подальшого високого рівня підготовки моряків, за належний контроль за відповідність їх кваліфікації міжнародним вимогам, а швейцарська сторона має право перевіряти дійсність документів. Нагадаємо, дипломи морякам видаються капітанами морських торговельних портів, а підтвердженням їх дійсності за запитами здійснює в Україні Інспекція з питань підготовки та дипломування моряків.
Меморандум укладено строком на п'ять років. Він буде автоматично подовжуватися на аналогічний термін, якщо жодна із сторін не заявить про бажання його переглянути.