ua en ru

Україна і Росія розглядають можливість спільного серійного виробництва АН-70, - Янукович

Україна та Росія за результатами випробувань приймуть рішення про спільне серійне виробництво літаків АН-70. Про це заявив сьогодні після після церемонії підписання українсько-російських документів у Москві Президент України Віктор Янукович, повідомляє його прес-служба.

Янукович зазначив, що Україна та Росія визначили низку завдань, які в майбутньому допоможуть прискорити реалізацію інфраструктурних і високотехнологічних проектів. За словами глави держави, передусім це стосується сфер авіа- і суднобудування, атомної енергетики, ракетно-космічного комплексу.

"Йдеться, зокрема, про завершення випробувань літака АН-70 і прийняття за їх підсумками рішення про спільне серійне виробництво, а також про узгодження дій з організації фінансування будівництва транспортного переходу через Керченську протоку", - сказав Янукович.

Також він зазначив, що Україна та Росія мають хороші перспективи для подальшого розвитку торгово-економічної співпраці, наголошує Янукович.

"Сьогоднішня зустріч підтвердила, що взаємодія між Україною і Росією в торгівельно-економічній сфері має потужну базу і хороші перспективи для подальшого розвитку", - сказав глава держави.

За словами Президента, підписаний план дій щодо врегулювання торгових обмежень у двосторонній торгівлі має на меті не лише відновлення позитивної динаміки товарообігу між країнами, а й її збільшення.