ua en ru

Україна та Росія продовжать обговорення газового питання у квітні, - Янукович

Україна та Російська Федерація продовжать обговорення ціни на газ найімовірніше у квітні. Про це Президент України Віктор Янукович заявив журналістам у Каневі, повідомляє прес-служба глави держави.

За його словами, нині газове питання опрацьовується на рівні урядів двох держав, у тому числі за участю консультантів з провідних консалтингових компаній та міжнародних фондів. "Хвилює головне - формування справедливої ринкової ціни на газ для України", - зазначив Президент.

Віктор Янукович повідомив, що по завершенню цієї роботи має відбутися зустріч Президентів України та Російської Федерації.

Відзначимо, раніше Президент заявляв, що Україна і Росія повинні підвести підсумок газових переговорів 4 березня.

Країни вже більше року безрезультатно обговорюють можливість коректування газових контрактів, підписаних в 2009 р. Після зміни політичного керівництва Україна почала заявляти про кабальність і невигідність цих контрактів. Україна наполягає на зміні ціни постачань російського газу в країну. У свою чергу, "Газпром" хоче отримати контроль над українською ГТС. Однак досі сторони так і не змогли прийти до компромісу в цьому питанні.

Читайте також: Україна платить за газ 510-515 дол./тис. куб. м, - Янукович