ua en ru

Україна і Росія визначили заходи для покращення безпеки судноплавства в Азовському морі та Керченській протоці

Україна та Росія визначили основні заходи, спрямовані на підвищення безпеки судноплавства в Азовському морі та Керченській протоці. Представники України та Російської Федерації узгодили проект Угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Російської Федерації про заходи із забезпечення безпеки судноплавства в вищезазначеному регіоні, передає прес-служба Мінінфраструктури.

Документом передбачено взаємовизнання державами національних свідоцтв, які підтверджують відповідність суден національним вимогам безпеки судноплавства та захисту морського середовища від забруднення для районів плавання в Азовському морі та Керченській протоці.
Крім того, проектом передбачено здійснення сторонами спільного моніторингу судноплавства в Азовському морі та Керченській протоці шляхом безоплатного обміну між сторонами даними з використанням даних автоматичних ідентифікаційних систем (АІС).
Для організації такого обміну Україна та Росія створять спільну Робочу групу експертів, основним завданням якої буде підготовка організаційно-технічних і експлуатаційних пропозицій по обміну даними АІС та передачі їх відповідним органам договірних сторін.