ua en ru

Україна та Росія обговорили сучасний стан договірно-правової бази перебування ЧФ РФ у Криму

Перший заступник міністра закордонних справ України Руслан Демченко 18 квітня ц.р. відвідав з робочим візитом РФ, під час якого було проведено політичні консультації на рівні зовнішньополітичних відомств зі статс-секретарем - заступником Міністра закордонних справ РФ Григорієм Карасіним. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Як йдеться у повідомленні, сторони розглянули ключові питання двосторонніх відносин, співпрацю між Україною та РФ у рамках міжнародних організацій.

В якості співголів підкомісії з питань функціонування Чорноморського флоту (ЧФ) Російської Федерації і його перебування на території України Українсько-Російської міждержавної комісії Демченко і Карасін провели ґрунтовну розмову з актуальних питань тематики ЧФ РФ, у тому числі в контексті підготовки до чергового десятого засідання підкомісії. Сторони обговорили сучасний стан договірно-правової бази перебування ЧФ РФ на території України і досягли конкретних домовленостей щодо активізації роботи з підготовки до підписання договорів, які знаходяться на опрацюванні в підкомісії.

Того ж дня відбулися переговори з першим заступником Міністра закордонних справ РФ Андрієм Денисовим, у ході яких обговорено питання двостороннього політичного діалогу, торговельних відносин, співробітництва у рамках СНД та з інтеграційними утвореннями на просторі співдружності.

Нагадаємо, що у лютому з посиланням на джерело повідомлялося, що у Нижньому Новгороді глави МЗС РФ і України Сергій Лавров і Костянтин Грищенко обговорювали на зустрічі тему перебування в Криму ЧФ РФ.