ua en ru

Україна і РФ уклали угоду про збільшення квоти на безмитне ввезення українських труб в 2011 р. до 300 тис. т

Україна і Росія сьогодні уклали угоду про збільшення квоти на безмитне ввезення українських труб на територію РФ в 2011 р. до 300 тис. т. Як говориться в повідомленні Мінекономрозвитку РФ, відповідний міжнародний договір міжвідомчого характеру про постачання труб з України на територію РФ сьогодні підписали заступник міністра економіки України Валерій Мунтіян і заступник міністра економічного розвитку РФ Андрій Слєпнєв, передає РБК.
Термін дії угоди від 2005 р. про регулювання поставок деяких видів сталевих труб, що походять з України і ввозяться на митну територію РФ, продовжено до 31 грудня 2011 р.
У 2010 р. квота на безмитний ввіз українських труб в РФ становила 260 тис. т. У квітні 2010 р. РФ і України підписали протокол про внесення відповідних змін до угоди між Мінекономрозвитку РФ і Мінекономіки України про регулювання поставок деяких видів сталевих труб, що походять з Україна і ввозяться на митну територію РФ.
Квоти на безмитну поставку української трубної продукції були введені в 2005 р. на основі угоди, яка передбачала добровільні кількісні зобов'язання п'яти українських заводів на постачання широкої номенклатури трубної продукції до Росії. На такі обмеження вони погодилися в обмін на незастосування антидемпінгових мит, введених Росією з результатами розслідування 29 грудня 2005 р. строком на 5 років.