ua en ru

Україна і РФ 7 червня в Москві підпишуть план реалізації програми регіонального співробітництва

Україна і РФ на сьомому засіданні економічного комітету, який пройде 7 червня в Москві на чолі з прем'єр-міністрами двох країн Миколою Азаровим і Володимиром Путіним, підпишуть план реалізації програми регіонального співробітництва. Про це в ході другого форуму регіонів України і Уральського федерального округу Росії заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Нами вже завершена робота з підготовки плану реалізації раніше підписаної програми регіонального співробітництва двох країн, і цей документ буде підписаний на сьомому засіданні комітету економічного співробітництва 7 червня в Москві", - заявив В.Тихонов.
За його словами, один з ключових напрямків у рамках співробітництва між Україною і Росією - "це забезпечення децентралізації торговельно-економічних відносин і активне впровадження механізму регіонального співробітництва... На регіональному рівні вже підготовлені до підписання 16 міжнародних договірних документів, а також
більше 20 бізнес-пропозицій, що і дозволить реалізувати в підсумку відповідний план".
У свою чергу повноважний представник Президента РФ в Уральському федеральному окрузі РФ Микола Винниченко додав, що "за останній рік нам вдалося підняти регіональне співробітництво наших країн на якісно новий рівень. За деякими суб'єктами товарообіг з України виріс більш ніж на 50%, а в цілому по Уральському федеральному округу обсяг товарообігу з Україною перевищив 48%. Тільки в 4 кв. минулого року товарообіг склав більше 313 млн дол. з України, і це серйозний потенціал".
Також М.Винниченко повідомив, що третій регіональний україно-російський форум відбудеться у Тюменській області влітку наступного року.