ua en ru

Україна і Китай домовилися запустити в Чернігівській області агропроект на 58 млн дол

Україна і Китай підписали 22 вересня в Києві меморандум щодо реалізації спільного проекту у сфері агропромислового комплексу в Чернігівській області на найближчі 5 років з об'ємом китайських інвестицій у розмірі 58 млн дол.

Україна і Китай підписали 22 вересня в Києві меморандум щодо реалізації спільного проекту у сфері агропромислового комплексу в Чернігівській області на найближчі 5 років з об'ємом китайських інвестицій у розмірі 58 млн дол. Про це заявив журналістам після церемонії підписання голова Державного агентства України з інвестицій та управління національними проектами Сергій Євтушенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Проект буде реалізований китайсько-українською аграрною компанією "Фанда" (прим.: створена в жовтні 2013 р. на базі злиття Китайської промислової корпорації "Хуанфань Цюй" і української компанії "DaraGroup").

"Вже прийнято рішення про реалізацію інвестиційного проекту по створенню сучасного і потужного племінної аграрного комплексу в Чернігівській області за участю китайських інвесторів. Сьогодні ми підписуємо тристоронній Меморандум про інвестиційну угоду щодо реалізації проекту у сфері сільського господарства", - заявив Євтушенко.

Євтушенко додав, що загальний обсяг інвестицій Китаю в економіку України за станом на 1 січня 2014 р. склав 29,3 млн дол.

"Це дуже скромний обсяг, тому сьогодні ця компанія стане найбільшим інвестором Китаю, і від особи Держінвестпроекту України, ми зробимо все необхідне для реалізації цього проекту. Інвестиції в рамках цього проекту вже почнуть надходити в Україну найближчим часом. Ми зацікавлені в тому, щоб цей проект став прикладом і найкращою рекомендацією для китайських інвесторів в Україні надалі", - зазначив голова Держінвестпроекту.

У свою чергу представник китайської компанії "Хуафань Цюй" Лю Конг повідомив, що протягом 5 років в Чернігівській області буде побудовано велике сучасне аграрне спільне підприємство: "Ми плануємо, що в роботі буде задіяно не менше 1 500 осіб, а надходження до бюджету будуть збільшені в три рази".

Нагадаємо, в червні 2014 р. прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна до 2017 р. може стати однією з провідних аграрних країн на світовому ринку.