ua en ru

Україна і Казахстан домовилися про спільне виробництво БТР-4 на 150 млн дол

"Укроборонпром" і "Казахстан Інжиніринг" підписали угоду вартістю 150 млн дол. про спільне виробництво БТР-4. Про це заявив після підписання генеральний директор "Укроборонпрому" Дмитро Перегудов, передає прес-служба компанії.

За його словами, запуск спільного виробництва БТР-4 з Казахстаном - новий етап у двосторонньому співробітництві. "Нагадаю, що наприкінці 2011 р. ми підписали договір про спільну діяльність в галузі ремонту важкої бронетехніки на потужностях "Семей інжиніринг". Сьогодні ж ми перейшли на більш високий рівень - виробництва новітньої української розробки - БТР-4", - підкреслив Перегудов. - Всього буде виготовлено 100 машин. 10 з них цього року, а 90 - у наступному. Загальна сума угоди - близько 150 млн дол.", - заявив Перегудов.

Він висловив упевненість, що вихід України на новий - казахстанський ринок - дозволить їй розширити присутність у регіоні, зокрема на ринку РФ. Перегудов не виключає, що у найближчому майбутньому може бути підписано договір про поставку БТР-4 ще в одну країну. Він відзначив, що Україна впевнено посідає третє місце у світі з виробництва бронетехніки.

Президент "Казахстан інжиніринг" Болат Смагулов заявив, що Україна та Казахстан вийшли на більш високий рівень двосторонньої кооперації. За його словами, Україна забезпечить поставку технологічних ліній і комплектуючих для спільного виробництва БТР-4, а також навчання персоналу.

"Ми зацікавлені у розвитку нових спільних проектів, зокрема, з виробництва крупнокаліберних снарядів, засобів навігації та в інших сферах ОПК. Україна пропонує зручні технологічні рішення і конкурентну цінову політику. Тому двостороннє співробітництво між нашими країнами має серйозні перспективи", - наголосив Смагулов.

Нагадаємо, в серпні 2011 р. Україна підписала контракт на постачання Таїланду 121 БТР 3-Е1 на 140 млн дол.