ua en ru

Україна та Грузія підписали план консультацій між своїми МЗС на 2013-2014 рр

Україна та Грузія підписали план консультацій між своїми міністерствами закордонних справ на 2013-2014 рр. під час зустрічі міністра закордонних справ України, діючого голови ОБСЄ Леоніда Кожари з його грузинською колегою Майєю Панджикідзе у Грузії. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Під час зустрічі глави зовнішньополітичних відомств України та Грузії відзначили високий рівень політичного діалогу між Києвом та Тбілісі, висловили обопільне прагнення до поглиблення взаємодії в рамках міжнародних та регіональних організацій, на євроінтеграційному напрямку, а також співпраці між МЗС двох країн.

Крім того, відбувся обмін думками щодо актуальних питань, які стоять на порядку денному ОБСЄ, а також стосовно перебігу Женевських дискусій. Діючий голова ОБСЄ висловив занепокоєння процесом зведення з боку Південної Осетії загорожі вздовж адміністративної прикордонної лінії, що створює серйозні перепони для свободи пересування людей, які проживають в цих місцевостях.

Леонід Кожара закликав до обговорення цього питання в рамках існуючих міжнародних механізмів з метою його мирного врегулювання шляхом переговорів.

Читайте також: Кожара скасував робочий візит до Вірменії та Азербайджан