ua en ru

Україна та Греція уклали угоду про співробітництво органів юстиції

Україна та Грецька Республіка підписали угоду про співробітництво національних органів юстиції. Підписання відбулося в рамках державного візиту до Греції Президента України Віктора Януковича, що триває 6-8 жовтня 2011 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

З української сторони угоду підписав міністр юстиції Олександр Лавринович, з грецької сторони - міністр юстиції, прозорості та прав людини Мільтіадіс Папаіоанну.

Як зазначив за підсумками підписання Лавринович, угода про співробітництво між Міністерствами юстиції двох країн укладена з метою поглиблення контактів в галузі юстиції та права. Органи юстиції України та Греції виявили зацікавленість щодо взаємної допомоги в підготовці законопроектів та аналізу виконання таких законопроектів, а також - щодо обміну експертами для отримання інформації про структуру та діяльність служб юстиції.

Крім того, угода передбачає співробітництво у галузі законодавства, здійснення правосуддя, професійного навчання юристів, функціонування пенітенціарної системи, а також, у межах їхньої компетенції, щодо розвитку правової науки.