ua en ru

Україна і Німеччина підписали угоду про реалізацію інвестиційного проекту "Підвищення ефективності передачі електроенергії", - Мінфін

Міністр фінансів України Федір Ярошенко та представники Німеччини сьогодні, 30 грудня 2011 р., підписали угоду про реалізацію інвестиційного проекту "Підвищення ефективності передачі електроенергії (Модернізація підстанцій)". Про це повідомляє прес-служба Мінфіна.

Проект включає реконструкцію та модернізацію п'яти підстанцій Дніпровської та Донбаської енергетичних систем, а саме: ПС 330 кВ "Кіровська" Дніпровської ЕС у Дніпропетровській області, ПС 330 кВ "Дніпро-Донбас" Дніпровської ЕС у Запорізькій області, ПС 330 кВ "Центральна" Донбаської ЕС у Донецькій області, ПС 330 кВ "Михайлівка" та ПС 220 кВ "Лисичанська" Донбаської ЕС у Луганській області. Загальна вартість Проекту становитиме 80,4 млн. євро, в тому числі: кредит Уряду Федеративної Республіки Німеччина- 40,5 млн. євро; кредит KfW - 25,0 млн. євро; співфінансування української сторони (ДП «НЕК «Укренерго») - 13,1 млн. євро.

"Сьогоднішня зустріч є дуже визначальною, в новий 2012 р. Україна і Німеччина увійдуть повноправними партнерами в такій стратегічно важливій галузі як електроенергетика. Ми бачимо в Німеччині стабільного і надійного партнера і готові до співпраці та з інших, не менш цікавих і важливих напрямках роботи" , - заявив Міністр фінансів.
Проект передбачає підвищення рівня безпеки, надійності, ефективності і якості передачі електроенергії шляхом реабілітації підстанцій, які досить тривалий час знаходяться в експлуатації і оснащені переважно, електрообладнанням, яке значною мірою відпрацювало свій експлуатаційний строк, гарантований виробником.
Реалізація проекту дозволить зробити великий крок у напрямку технічного розвитку, що наблизить Україну до майбутнього об'єднання з електроенергетичним ринком Європейського союзу і дозволить стати його важливою і повноцінної складової.