ua en ru

Україна та ЄС розроблять систему швидкої доставки гумдопомоги для переселенців

Україна та ЄС розроблять систему швидкої доставки гумдопомоги для переселенців Джерело фото:AP

Україна та Європейський союз ведуть переговори про створення системи швидкої доставки гуманітарних вантажів з ЄС на територію України. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко сьогодні під час зустрічі з європейським Комісаром з гуманітарної допомоги та управління в кризових ситуаціях Христосом Стиліанідесом, повідомила прес-служба віце-прем'єр-міністра України.

"Ми ведемо роботу, спрямовану на створення системи, яка дозволить дуже швидко рухатися в доставці гуманітарних вантажів з ЄС на територію України. Також докладаємо всіх зусиль для вирішення питання стовідсоткової адресної доставки допомоги, яка надійде в Україну, саме тим людям, які її дійсно потребують", - сказав Зубко.

Він зазначив, що український уряд вживає оперативних заходів щодо налагодження міжвідомчої координації із міжнародними організаціями із питань надання гуманітарної допомоги, в тому числі, тимчасово переміщеним особам.

"Ми маємо працювати на випередження і бути готовими до різних сценаріїв розвитку подій, до потреб внутрішньо переміщених осіб. Для цього потрібен спільний План дій щодо надання гуманітарної допомоги", - зазначив Зубко.

Він відзначив, що Україна сподівається на тісну співпрацю в питаннях доставки допомоги від держав-членів ЄС та Європейської Комісії через механізм цивільного захисту з метою активізувати розширену підтримку ЄС у скоординований спосіб.

Нагадаємо, за інформацією Адміністрації Президента України, в найближчі дні в Україну прибуде гуманітарний вантаж з ЄС.