ua en ru

Україна та ЄС провели поглиблені консультації щодо підготовки донорської конференції

Україна та Європейський союз провели поглиблені консультації щодо підготовки донорської конференції для України.

Україна та Європейський союз провели поглиблені консультації щодо підготовки донорської конференції для України. Про це йшлося на зустрічі віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана з комісаром ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле в Брюсселі, передає прес-служба секретаріату Кабміну.

"У рамках зустрічі відбулися поглиблені консультації з групою експертів Єврокомісії, відповідальних за підготовку Донорської конференції для України... Європейська сторона позитивно оцінила створений за останній місяць механізм координації взаємодії з підготовки Донорської конференції та розробки плану відновлення країни", - йдеться в повідомленні.

Крім того, були обговорені шляхи надання Україні фінансової і гуманітарної підтримки з боку ЄС, у тому числі допомоги для переміщених та постраждалих осіб зі Сходу у зв'язку з підготовкою до зимового періоду, а також участь ЄС в проектах з відновлення інфраструктури Донбасу.