ua en ru

Україна та ЄС підтвердили намір завершити переговори щодо укладання угоди про асоціацію у 2011 р

Україна та Європейський Союз підтвердили намір завершити переговори щодо укладання угоди про асоціацію у 2011 році. 18-й раунд переговорів сьогодні проходив у Брюсселі у форматі пленарного засідання. Про це повідомляє прес-служба МІД України.
Делегацію України очолив Заступник міністра закордонних справ України Павло Клімкін, делегацію ЄС - новопризначений Глава делегації ЄС - директор Європейської служби зовнішньої діяльності з питань Східного сусідства, Росії та Західних Балкан Мирослав Лайчак.
Під час переговорів сторони продовжили постатейне обговорення розділів угоди, що стосуються інституційних, загальних та прикінцевих положень, а також обмінялися думками щодо перспектив досягнення домовленостей щодо неузгоджених питань.
Делегації України та ЄС у попередньому плані погодили оновлений проект структури документа із врахуванням досягнутого прогресу з підготовки угоди про асоціацію.
Глава української делегації Павло Клімкін наголосив на необхідності віднайдення компромісу щодо закріплення в тексті угоди європейських перспектив України, що стане потужним стимулом для продовження внутрішніх політичних та соціально-економічних реформ в державі і всебічного наближення до стандартів ЄС.
Сторони підтвердили прагнення завершити переговори щодо укладення угоди про асоціацію між Україною та ЄС у 2011 році і домовилися провести наступний 19-й раунд переговорів у червні 2011 року.