ua en ru

Україна та ЄС домовляться про виділення 1 млрд євро фіндопомоги 13 травня, - Яценюк

Україна та Європейський союз домовляться про виділення 1 млрд євро фінансової допомоги 13 травня 2014 р.

Україна та Європейський союз домовляться про виділення 1 млрд євро фінансової допомоги 13 травня 2014 р. Про це на брифінгу заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми очікуємо підписання завтра важливих документів, у тому числі про виділення мільярдної макрофінансової допомоги Україні", - зазначив Яценюк.

Він також додав, що до Брюсселя у вівторок, 13 травня, вилетить весь склад уряду для участі в засіданні делегацій Кабміну та колегії Єврокомісії.

Україна та ЄС домовляться про виділення 1 млрд євро фіндопомоги 13 травня, - Яценюк

Україна та ЄС домовляться про виділення 1 млрд євро фіндопомоги 13 травня, - Яценюк

(Фото: прес-служба Кабміну)

Нагадаємо, 8 травня в.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов уповноважив міністра фінансів Олександра Шлапака і голову Національного банку Степана Кубіва підписати меморандум про виділення Україні 1 млрд євро від ЄС.

28 квітня 2014 р. віце-президент Європейської комісії Сійм Каллас підписав меморандум про взаєморозуміння за кредитною програмою макрофінансової допомоги для України в сумі 1 млрд євро, яка була затверджена Радою міністрів ЄС 14 квітня 2014 р.

14 квітня Рада Євросоюзу затвердила виділення Україні 1 млрд євро фінансової допомоги.

Раніше, 5 березня, Єврокомісія визначила пакет фіндопомоги Україні в сумі не менше 11 млрд євро, які будуть виділені протягом декількох років.

Зауважимо також , що 30 квітня рада директорів МВФ схвалила програму допомоги для України, яка передбачає виділення Києву кредиту на суму в 17,01 млрд дол. у найближчі два роки. Перший транш у розмірі 3,2 млрд дол. кредиту від МВФ Україна отримала 7 травня.