ua en ru

Україна і надалі буде брати участь у миротворчій діяльності ООН, - Янукович

Україна і надалі буде брати участь у миротворчій діяльності під егідою ООН. Про це Президент України Віктор Янукович заявив, виступаючи на загальних дебатах 68-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, повідомляє прес-служба Президента України.

"Як морська держава, Україна продовжує докладати зусиль для забезпечення безпеки мореплавства та боротьби проти морського піратства. На цьому напрямку першочергове завдання - це посилення ефективності механізмів притягнення до відповідальності за вчинення винних і фінансування актів піратства. Ми і надалі будемо вносити свій вклад в зміцнення світу активним залученням до місій ООН в "гарячих точках" світу", - заявив Президент.

Він зазначив, що понад 20 років Україна бере участь у миротворчій діяльності під егідою ООН.

"Сьогодні на порядку денному - консолідація та розширення цього досвіду, зокрема в Місіях ООН у Демократичній Республіці Конго та Кот-д'івуарі. У той же час, не можемо не помічати і наявні проблемні питання сучасної миротворчої діяльності нашої Організації. Спільно з іншими країнами-контрибуторами "блакитних касок" будемо продовжувати працювати над їх вирішенням, в тому числі в частині забезпечення мобільності та авіаційної безпеки операцій, а також юридичного захисту миротворців і розслідування злочинів, скоєних проти них. Україна і надалі буде вносити вагомий практичний внесок у створення безпечного світу. Будемо використовувати для цього всі можливі інструменти, зокрема непостійне членство у Раді безпеки ООН, у разі обрання нашої держави до складу цього органу на період 2016-2017 рр.", - заявив Янукович.