ua en ru

Україна і Білорусь можуть 9 квітня підписати програму співробітництва у сфері юстиції на 2013-2014 рр

Органи юстиції України та Білорусі заявляють про намір продовжити відносини та підписати програму співробітництва головних юридичних відомств двох країн на 2013-2014 рр. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України (Мін'юст).

Планується, що двостороння зустріч міністрів юстиції України та Білорусі Олександра Лавриновича та Олександра Сліжевського, за підсумками якої буде підписана відповідна угода, відбудеться завтра, 9 квітня 2013 р. в Чернігові.

"В рамках угоди планується, зокрема, продовжити співробітництво державних судово-експертних установ України та Білорусі", - заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович.

У цьому контексті міністр нагадав, що науково-дослідні установи судових експертиз Міністерства юстиції України на теренах колишнього СРСР здійснюють найбільшу кількість наукових розробок в галузі криміналістики і судової експертизи з нових напрямків досліджень.

Крім того, угода передбачатиме обмін досвідом у сфері використання інформаційних технологій, а також діяльності нотаріату, у сфері застосування міжнародних договорів про надання правової допомоги, а також щодо реформування системи примусового виконання судових рішень тощо.

Читайте також: Розвиток громадянського суспільства в Україні та Білорусії знаходиться на різних етапах, - посол Польщі