ua en ru

Україна і Білорусь співпрацюватимуть у сфері виробництва сільгосптехніки

Документи, які обговорювалися і підписувалися в Астані та Мінську, свідчать про те, що Україна чітко усвідомлює: подальший розвиток співпраці з країнами Митного союзу і ЄЕП принесе їй великий позитивний ефект. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов в ході дискусії "Розвиток Митного союзу та економічної інтеграції країн СНД: перспективи українського бізнесу", яка відбулася в рамках першої міжнародної бізнес-конференції ABC: Ukraine & Partners.

Крім того, Ігор Прасолов відзначив: і в Україні, і в Росії, на рівні міністерств, Євразійської комісії обговорюється багато питань, які потрібно вирішити, щоб національним виробникам і експортерам було комфортно працювати. А яскравим підтвердженням необхідності поглиблювати і розширювати співпрацю з країнами СНД Ігор Прасолов назвав свою останню поїздку до Білорусі.

"Моя остання поїздка до Білорусі підтвердила, що у нас багато спільних економічних інтересів і сфер співробітництва, які активізують економіки як України, так і країн Митного союзу. У Білорусі йшлося про оновлення парку сільгосптехніки, зокрема, тракторів і комбайнів. Якщо Україна поставила перед собою завдання вирощувати до 80 млн т зерна, то нам необхідно щорічно оновлювати до 3-5 тис. тракторів ", - сказав міністр.

Ігор Прасолов також зазначив, що мова йде про подальше розширення співробітництва в найширшому сенсі - як в економічній, так і культурній сфері.