ua en ru

Україна і Азербайджан підпишуть угоду про створення СП з постачання скрапленого газу в січні

Україна і Азербайджан підпишуть угоду про створення СП з постачання скрапленого газу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, який відбудеться 25-29 січня 2012 р. Про це повідомив сьогодні глава українського Державного агентства з інвестицій та з управління національними проектами Владислав Каськів на прес-конференції в Києві.
"В Давосі, за нашими очікуваннями, буде підписано низку документів по постачаннях газу, за створення азербайджанско-української компанії на постачання газу. Відповідні документи парафовані, вони чекають тільки старту офіційної реалізації", - сказав Каськів.
Він уточнив, що угода про поставки газу на LNG-термінал підпишуть міністерства енергетики двох країн. Документ про створення СП з розробки проекту LNG-терміналу підпишуть українське Держагентство з інвестицій та нацпроектів і Державна нафтова компанія Азербайджану (SOCAR).
Каськів також повідомив, що розробник техніко-економічного обґрунтування проекту, іспанська компанія Socoin Ingenieria y Construccion Industrial, яка виграла тендер у вересні 2011 р., завершить роботу через 3-4 тижні. Вартість будівництва терміналу в даний час знизилася з 1,5 до 1 млрд дол.
Національний проект "LNG-термінал" передбачає будівництво в Одеській області морського терміналу з прийому зрідженого природного газу потужністю 10 млрд куб. м газу в рік.