ua en ru

Україна та Грузія скоординували позиції щодо безвізового режиму з ЄС

Україна та Грузія скоординували позиції щодо безвізового режиму з ЄС Фото: Петро Порошенко

Порошенко на форумі у Давосі провів зустріч з прем’єром Грузії

Президент України Петро Порошенко у рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі провів зустріч з прем’єр-міністром Грузії Гіоргі Квірікашвілі. Співрозмовники скоординували позиції щодо безвізового режиму з Євросоюзом, повідомляє прес-служба глави-держави.

Як зазначається, Порошенко та Квірікашвілі обговорили низку питань двостороннього порядку денного, зокрема щодо поглиблення торговельно-економічної та культурної співпраці.

Також було узгоджено попередній графік двосторонніх заходів високого рівня у 2017 році, зокрема у контексті відзначення 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Грузією.

"Сторони відзначили важливість продовження успішної практики взаємодії у рамках міжнародних організацій, а також підтвердили незмінність позицій щодо обопільної підтримки суверенітету та територіальної цілісності обох країн. Співрозмовники також скоординували позиції щодо безвізового режиму, на який у 2017 році розраховують громадяни України та Грузії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко пов'язує проблеми з глобальною безпекою з "безвідповідальністю" президента Росії Володимира Путіна і президента Сирії Башара Ассада.