ua en ru

Порошенко пов'язує проблеми з глобальною безпекою з "безвідповідальністю" Путіна і Ассада

Порошенко пов'язує проблеми з глобальною безпекою з "безвідповідальністю" Путіна і Ассада Фото: Петро Порошенко

Порошенко заявив, що частиною гібридної війни РФ є кібератаки

Президент України Петро Порошенко пов'язує проблеми з глобальною безпекою з "безвідповідальністю" президентів Російської Федерації та Сирії Володимира Путіна і Башара Ассада. Про це Порошенко заявив в інтерв'ю телекомпанії CNN, повідомляє прес-служба глави держави.

"Тут, у Давосі, ми мали цікаву тему для обговорення щодо відповідального лідерства. Думаю, що через двох безвідповідальних лідерів - Ассада та Путіна, ми маємо великі проблеми з глобальною безпекою", - зазначив Порошенко, додавши, що частиною гібридної війни РФ є кібератаки.

Крім того, Порошенко наголосив на важливості для України сильної і об’єднаної Європи та трансатлантичної єдності, включно із США.

Глава держави також відзначив підтримку України з боку США в останні 2,5 роки та висловив сподівання на продовження ефективної співпраці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш провели зустріч у рамках формуту в Давосі, у ході якої скоординували позиції напередодні головування України в Радбезі ООН у лютому 2017 року.