ua en ru

Україна і Грузія підписали угоду про співпрацю у сфері освіти

Україна і Грузія підписали угоду про співпрацю у сфері освіти Фото: Порошенко перебуває в Грузії з державним візитом (president.gov.ua)

Україна буде сприяти вивченню української мови в Грузії

Україна і Грузія в ході державного візиту президента Петра Порошенка в Тбілісі підписали угоду про співпрацю в сфері освіти. Про це у Twitter повідомив прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко.

"Україна і Грузія підписали угоду про співробітництво в галузі освіти. Зокрема про сприяння вивченню української мови в Грузії", - повідомив Цеголко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко почав переговори з президентом Грузії.

Відзначимо, в кінці червня президент України схвалив угоду з Чорногорією про співробітництво в галузі освіти і науки. Угода передбачає сприяння співпраці вищих навчальних закладів обох країн, в тому числі обмін викладачами, студентами та стажистами; проведення спільних наукових досліджень; обмін молодими вченими з метою підвищення кваліфікації.

Крім того, угода включає сприяння встановленню прямих зв'язків між загальноосвітніми закладами, співробітництво в галузі інклюзивної освіти для дітей зі спеціальними потребами, сприяння вивченню української мови і літератури в Чорногорії і чорногорської мови і літератури в Україні.