ua en ru

Україна і Грузія домовились про пряме міжнародне залізнично-паромне сполучення

Україна і Грузія домовились про пряме міжнародне залізнично-паромне сполучення Фото: Володимир Омелян

Уряди країн підписали угоду, щоб зробити транзит більш дешевим

Сьогодні, 13 вересня 2016 року, в рамках Міжнародного морського форуму, який відбувається в Батумі (Грузія), було підписано угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Грузії про організацію прямого міжнародного залізничного сполучення через порти України та Грузії. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

"Ми сьогодні підписали дуже важливий документ… Наші країни доклали багато зусиль для того, щоб спростити логістику, зробити транзит більш дешевим, а найголовніше – збільшити швидкість доставки товарів, щоб це було максимально комфортно для бізнесу… Ми в цьому році маємо довести швидкість проходження контейнерів з Китаю до західних кордонів України до 9-10 діб", - наголосив голова МІУ Володимир Омелян після підписання угоди.

Міністр також підкреслив, що наразі тривають переговори щодо запровадження скрізного тарифу та спрощення митних процедур.

"Сподіваюсь, цього року ми зможемо завершити всі формальності і з наступного року перейти безпосередньо до поставок. Є висока зацікавленість з боку країн ЄС… Ми маємо запустити процедуру таким чином, щоб вантаж доставлявся вчасно та за будь-якої погоди: як політичної, так і економічної", - сказав він.

Крім того, Омелян сподівається, що підписання угоди сприятиме зміцненню українсько-грузинських взаємин: торговельних, бізнесових, а також інфраструктурних.

Нагадаємо, Україна і Білорусь розглядають можливість розвитку нових транспортних маршрутів у напрямку "Каспій-Європа".