ua en ru

Україна готується до перегляду всіх договорів з Росією, - Клімкін

Україна готується до перегляду всіх договорів з Росією, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (УНІАН)

Зокрема, буде припинений договір про статус Азовського моря як внутрішнього моря України та Росії

Голова Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна здійснить перегляд усієї договірної бази з Росією. Про це міністр повідомив журналістам після засідання Євроатлантичного форуму в Києві.

Він підкреслив, що наразі вже є план поступового припинення дії міждержавних договорів. Голова МЗС також додав, що Україна свідомо не припиняла дію договору з Росією.

Онлайн-трансляція 7-го Євроатлантичного форуму "Порядок денний солідарності у часи трансатлантичної нестабільності" Konrad Adenauer Stiftung Ukraine Програма заходу - http://www.kas.de/wf/doc/26699-1442-13-30.pdf

Опубліковано Institute for Euro-Atlantic Сooperation Неділя, 16 вересня 2018 р.

"Договірно-правова база наших відносин з Росією буде поступово повністю перероблена… У кожного договору з РФ є пункт про процедуру припинення його дії, і у нас є внутрішній план, як і коли ми будемо це робити. Але якщо ми цей план оголосимо вже зараз, то Росія використає це проти нас у судових процесах… Ми не зупиняли дію цього договору лише через те, що він на нас працював в усіх міжнародних судових процесах, починаючи від Стокгольмського арбітражу і до так званої "трьошки Януковича", - сказав Клімкін.

Голова МЗС також додав, що у майбутньому буде припинений договір про статус Азовського моря як внутрішнього моря України та Росії.

"Він не буде працювати в майбутньому. Але коли ми припинимо його дію - це інше питання", - заявив міністр.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.

Як писало РБК-Україна раніше, Порошенко заявляв, що договори з Росією не варті паперу, на якому вони написані. Зокрема, він мав на увазі і договір про дружбу. Крім того, глава держави повідомляв, що Україна до 30 вересня поточного року повідомить РФ про непродовження договору про дружбу.