ua en ru

Україна готується до "мінської зустрічі" 24 грудня, - Клімкін

Україна готується до "мінської зустрічі" 24 грудня, - Клімкін Джерело фото: EPA

Україна готується до переговорів тристоронньої контактної групи за участю представників України, Росії, ОБСЄ, а також бойовиків самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" у середу, 24 грудня 2014 р. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми плануємо завтра (24 грудня, - ред.) таке засідання, поки що ведуться переговори. Ми не знаємо, чи буде достатньо одного засідання", - заявив Клімкін.

При цьому він повідомив, що питання доставки української гуманітарної допомоги на окуповані території і звільнення заручників стануть основними на зустрічі.

"Ми повинні забезпечити те, щоб українська гуманітарна допомога доходила до тих, хто цього потребує. А цю гуманітарну допомогу досі Донецьк і Луганськ не допускає. Це має бути однією з ключових домовленостей тристоронньої контактної групи. І, звичайно, питання звільнення заручників", - наголосив Клімкін.

Нагадаємо, 22 грудня ввечері Меркель, Олланд, Порошенко і Путін домовилися про зустрічі контактної групи в Мінську 24 і 26 грудня.

Як повідомив незабаром представник самопроголошеної "Донецької народної республіки" на переговорах Денис Пушилін, ДНР підтвердила готовність брати участь у зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську 24 і 26 грудня.