ua en ru

ДНР заявила про готовність взяти участь у зустрічі контактної групи в Мінську 24 і 26 грудня, - ЗМІ

Самопроголошена "Донецька народна республіка" підтвердила готовність брати участь у тристоронньої зустрічі контактної групи в Мінську 24 і 26 грудня. Про це в інтерв'ю Донецькому агентству новин заявив представник ДНР на переговорах Денис Пушилин.

"Ми готові зустрічатися у форматі Контактної групи в Мінську і 24 і 26 грудня. І дуже сподіваємося, що не буде ніяких переносів і зривів. Зустрічатися потрібно, чим швидше, тим краще", - підкреслив він.

При цьому Пушилин заявив, що Україна офіційно не погоджувала з ДНР дати, озвучені Порошенко.

"Сьогодні з нами на зв'язок Україна не виходила і дату зустрічі не погоджувала, тим не менш ми готові до цього діалогу в зазначені числа", - додав Пушилин.

Нагадаємо, сьогодні прес-служба Порошенка повідомила, що в ході телефонних переговорів в "Нормандському форматі" сторони домовилися про проведення зустрічей тристоронньої контактної групи в Мінську 24 і 26 грудня.

Зазначимо, що прес-служба Кремля, коментуючи розмову лідерів Німеччини, Франції, України і Росії, про цих датах не згадує.

Минулого тижня тристороння контактна група (Україна, Росія, ОБСЄ) не змогла узгодити з представниками ДНР і ЛНР зустріч у Мінську на 21 грудня.