ua en ru

Україна готує план дій для вступу в НАТО, - Порошенко

Україна готує план дій для вступу в НАТО, - Порошенко Фото: президент України Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент розповів про визнання НАТО України "країною-аспірантом" в Альянсі

Президент Петро Порошенко висловив подяку НАТО за тверду позицію підтримки України і підкреслив, що одним з ключових пріоритетів національної безпеки нашої держави є досягнення критеріїв членства в Альянсі. Про це на своїй офіційній сторінці в Facebook повідомив президент України Петро Порошенко.

Зокрема, президент повідомив, що задоволений рішенням НАТО про присвоєння Україні статусу "країни-аспіранта" і зазначив, що Україна готова підвищити амбіції щодо вступу країни в Альянс.

"Вітаю важливе, довгоочікуване і логічне рішення НАТО підвищити рівень амбіцій України щодо Альянсу", - зазначив він.

"Це стало визнанням реального стану наших відносин з НАТО. Саме про це йшла мова під час моєї останньої зустрічі з Генеральним секретарем НАТО в Мюнхені, а також недавньої телефонної розмови з Віце-президентом США", - вважає Порошенко.

На думку президента, основним завданням найближчим часом буде прагнення України стати членом Альянсу.

"Наша наступна амбіція - План дій щодо членства (ПДЧ) для України. Саме цьому присвячено мій лист Єнсу Столтенбергу (Генеральний секретар НАТО - ред.) В лютому 2018 року, в якому, з посиланням на статтю 10 Договору про заснування НАТО, мною було офіційно зафіксовано прагнення України стати членом Альянсу ", - підкреслив президент.

"Тиха дипломатія по просуванню наших принципових позицій, про що домовилися з нашими партнерами, дає свої вагомі результати", - зазначив Петро Порошенко, додавши: "Впевнено рухаємося вперед".

Вітаю важливе довгоочікуване та логічне рішення НАТО підвищити рівень амбіцій України щодо Альянсу! Це стало...

Опубліковано Петром Порошенком 10 березень 2018 р.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в НАТО визнали прагнення України до набуття повноцінного членства в організації. Зокрема, Україні було надано статус "країни-аспіранта" (Aspirant country).