ua en ru

Україна готує новий проти РФ позов до ЄСПЛ, - Мін'юст

Україна готує новий проти РФ позов до ЄСПЛ,  - Мін'юст Фото: Антон Янчук

В ЄСПЛ знаходяться вже три інших справи проти Росії

Україна готує новий позов проти Росії в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ). Про це повідомив заступник міністра юстиції України Антон Янчук, передає прес-служба Мін'юсту.

"У вересні ми збираємося подати ще один позов проти Російської Федерації за фактами порушення Конвенції з прав людини, які не охоплюються попередніми судовими искамиф", - зазначив Янчук

За словами чиновника, зараз Україна веде з Росією переговори про тлумаченні і застосуванні частини конвенцій ООН, де Росія визнає юрисдикцію відповідного арбітражу.

"Крім того, ми збираємося розпочати такі переговори з іншими міжнародними договорами, де Російська Федерація визнає юрисдикцію міжнародних судів та відповідних арбітражних інститутів. В результаті ми використовуємо більшість інструментів врегулювання міжнародних спорів України та Російської Федерації з окупації АР Крим, організації та фінансування конфлікту на Донбасі", - сказав Янчук.

Зазначимо, що у провадженні Європейського суду з прав людини вже знаходяться три міждержавні справи, в рамках яких Україна подала позови до Росії.

Нагадаємо, 16 липня Рада Європи вимагає від Росії виконувати рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).