ua en ru

Українська сторона готова повернутися до ідеї створення спільного підприємства з РФ, яке б експлуатувало Керченську протоку, - МЗС.

Українська сторона готова повернутися до ідеї створення спільного підприємства з РФ, яке б експлуатувало Керченську протоку. Про це на брифінгу заявив керівник департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин, передає кореспондент РБК-Україна.

О.Волошин наголосив, що в угоді про демаркацію українсько-російського кордону питання про поступки з української сторони суходолу не стояло. Він зазначив, що питання делімітації раніше гальмувалося у зв'язку з політичним кліматом між обома країнами і фінансовою складовою цього питання.

Також О.Волошин нагадав, що питання про передачу острову Тузла російській стороні не стоїть. "Ми готові йти на компроміси по економічній складовій. Ми готові шукати такі моделі, які дозволять російським судновласникам, судам під російським прапором почувати себе нормально, проходячи цією протокою... Ми готові повернутися до ідеї створення спільного підприємства, яке б експлуатувало Керченську протоку, бо це не тільки доходи, але й витрати... Ми не поспішаємо, але й затягувати не будемо", - сказав О.Волошин.