ua en ru

Україна готова долучитися до будівництва Трансанатолійського газопроводу, - Азаров

Україна готова брати активну участь у будівництві Трансанатолійського газопроводу. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром Туреччини Алі Бабаджаном, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

"Для нас співпраця в галузі енергетики є надзвичайно важливою, оскільки ми зараз активно займаємося диверсифікацією поставок газу. Тому ми надзвичайно уважно слідкуємо за вашими переговорами з Азербайджаном стосовно будівництва Трансанатолійського газопроводу. Більш того, ми готові брати участь у цьому проекті. Я маю на увазі й фінансову складову і ми готові поставляти труби, компресори та все необхідне обладнання", - Азаров.

Він наголосив, що Україна і Туреччина могли б серйозно координувати свої зусилля у галузі енергетики. Азаров запропонував обговорити співпрацю у цій сфері під час четвертого засідання двосторонньої робочої групи з питань енергетики, що відбудеться найближчим часом у Києві.

У свою чергу віце-прем'єр-міністр Турецької Республіки зазначив, що Україна і Туреччина мають значний потенціал для активізації співпраці в енергетичній галузі. Він також додав, що питання участі України у будівництві Трансанатолійського газопроводу обговорюватиметься на засіданні робочої групи.У понеділок наша делегація приїде до Києва на засідання робочої групи з питань енергетики, на якому ці питання обговорюватимуться більш детально", - сказав Бабаджан.

Нагадаємо, зокрема реалізацію проектів в енергетичній сфері з віце-прем'єром Турції обговорив також міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.